Uw heeft last van vlekken op uw met olie behandelde houtenvloer!
 
Dit is  vervelend, want u wilt een goed beschermen. U heeft de houtenvloer pas laten leggen of laten schuren!
 
Hoe u kunt herkennen of de houtenvloer voldoende is verzadigd met vloerolie;
 
  1. Na het vochtig schoonmaken wordt de vloer vaal
  2. De houtenvloer voelt ruwe na het vochtig reinigen/schoonmaken
  3.   Zichtbare vlekken en die niet verdwijnen van wijn en vet maar ook water.

 

Het probleem is goed te verhelpen. Naar alle waarschijnlijkheid is de toplaag de houtenvloer nog niet verzadigd! En het enige wat helpt om de houtenvloer zijn kleur te laten behouden en optimaal te beschermen tegen vuil en inwerking van vocht is behandelen met een vloerolie!
 
De meeste lamelparket vloeren die u kunt kopen zijn  in de fabriek slechts 1 keer met een UV-olie behandeld en UV-gedroogd. De producenten geven dan ook het advies om de geoliede parketvloer na het leggen te behandelen met onderhoudsolie Revol of basis olie, dit kan ook een kleurolie zijn.
 
 
 
Dit is de procedure voor de behandeling met onderhoudsolie, verdeel de olie dun met een enkelschijfs poetsmachine met een witte pad op de houtenvloer. Doe dit tot er een mooie zijdeglans ontstaat, als dit zo is dan dient u de vers geoliede houtenvloer droog te poetsen met een niet pluizende doek (poetsdoeken). Dit om overtollige olie te verwijderen, en plasvorming te voorkomen.
Het is niet het moeilijkste klusje, maar je moet er toch handig genoeg voor zijn en het juiste gereedschap tot je beschikking voor hebben.
 
Vraag een professioneel parketlegger om hulp, vaak kunnen wij snel uw problemen verhelpen!