Hoe maak ik mijn Osmo hardwax olie vloer schoon!

Wisch –Fix van Osmo is de reinigende en het verzorgingsproduct voor alle Osmo hardwax olie vloeren.  

Natuurlijk raden wij aan om de houten vloer eerst te stofzuigen, en daarna pas de houten vloer licht vochtig schoon te maken. Zo voorkomt je dat het dweil water sterk vervuild.
Los 3 dopjes wisch-fix op in 5 liter lauwe water en dweil met een klam vochtige pad de houten vloer. Laat de houten vloer drogen, beloop de vloer pas als deze volledig droog is. Door licht vochtig te reinigen droogt de osmo hardwax-olie vloer in ca. 10 tot 15 min op, en kunt u als je dat wenst de houten vloer oppoetsen met een droge doek voor meer glans!
Osmo wisch-fix bevat net als de vloeibare onderhouds-was plantaardige carnauba en candelila wassen, welke de Osmo hardwax-olie intensiveren en beter bestand maken tegen invloeden van slijtage.

Tips voor om vlekken te verwijderen en onderhoud!

  • ·       Opgedroogde vlekken van limonade, wijn, koffie even voor te weken en reinigen. Vaak haalt  je ze dan zo weg met de grote dweil beurt
  •           Grijs blijvende plekken in de osmo hardwax-olie vloer vragen meer aandacht, plaatselijk zal de houten vloer kaal geschuurd moeten worden.  En vervolgens weer 2 beschermende hardwax-olie lagen worden aangebracht. In dit soort gevallen is het beter om de plek 1 keer te behandelen met de osmo hardwax-olie en daarna de gehele houten vloer een onderhouds laag te geven met osmo hardwax-olie. Dan hoeft u niet bang te zijn voor glans verschillen op de houten vloer.
  •       Behandel de keuken gedeeltes en rond tafels en de veel belopen stukken met de osmo onderhoudswas. Als je deze regelmatig dun poetst en behandeld met de vloeibare onderhoudswas, zal de hardwax-olie afwerking langer weerstand bieden beter bestand tegen vocht vuil en water. De vloeibare was is snel drogend en zal met een dunne laag droog zijn binnen 30 minuten

.